LG G3 در دو مدل 16 و 32 گیگابایتی تولید و عرضه شده است که این دو مدل به جز ظرفیت حافظهی داخلی، یک تفاوت دیگر نیز با هم دارند. مدل 16 گیگابایتی تنها دو گیگابایت RAM دارد و این در حالیست که میزان RAM در مدل 32 گیگابایتی به سه گیگابایت ارتقا یافته است. بنابراین اگر اجرای چند برنامه به صورت همزمان (مالتی تسکینگ) برای شما مهم است و یا اینکه قصد دارید تا بر روی گوشی خود، برنامههای زیادی نصب کنید، بهتر است که مدل 32 گیگابایتی را انتخاب نمایید تا از RAM بیشتری بهره ببرید.
هنگامی که قاب پشتی این ابر گوشی را برمیدارید، با یک باتری عظیمالجثه با ظرفیت 3000 میلیآمپرساعت مواجه خواهید شد.
پیش از اینکه به بررسی شارژدهی این گوشی و مقایسهی آن با پرچمداران دیگر بپردازیم، باید توجه داشته باشید که باتری این گوشی باید انرژی لازم برای 3.6 میلیون پیکسل را فراهم کند. در نتیجه برای اینکه G3 بخواهد هم اندازهی رقبایی مانند Galaxy S5، One M8 و یا Xperia Z2 شارژدهی کند، باید باتری آن حداقل 50% بهتر عمل کند.
با علم به این موضوع، نگاهی به نتایج تستهای این LG G3 میاندازیم. این گوشی در تست استاندارد مرورگری ممتد اینترنت از طریق Wi-Fi، توانست نزدیک به 6 ساعت شارژدهی کند که این میزان بسیار کمتر از پرچمداران سال 2014 سایر کمپانیها به خصوص Xperia Z2 و Galaxy S5 است ولی برای یک گوشی با صفحهنمایش QHD، میزان بسیار خوب و رضایتبخشی محسوب میشود و در مصارف عادی و روزمره و با یکبار شارژ کامل، میتوانید به راحتی یک روز کامل را سپری کنید.
G3 (همانطور که انتظار میرفت) از آخرین نسخهی سیستمعامل اندروید در زمان عرضه، یعنی نسخهی 4.4.2 با کد کیت کت استفاده میکند. با روند تغییر ظاهری رابط کاربری، به سمت طراحیهای تخت، ساده و یا به اصطلاح Flat Design، کمپانی LG نیز تحولی بزرگ در رابط کاربری انحصاری خود ایجاد نموده است. آیکونها و منوها سادهتر و تخت شدهاند و به طور کلی ظاهر رابط کاربری، دلنشینتر میباشد.
اما فقط ظاهر رابط کاربری نیست که تغییر کرده و LG امکانات و قابلیتهای نرمافزاری فراوانی را به G3 اضافه نموده است.
اما با وجود بهرهگیری از قدرتمندترین سختافزار موجود در جهان، شاهد کمی مکث و یا به اصطلاح Lag هنگام کار کردن با G3 بودیم. به علاوه، همواره درصد قابل توجهی از میزان RAM دستگاه، توسط برنامهها و سرویسها اشغال میباشند که دلیل این دو را میتوانیم بهینه نبودن رابط کاربری LG بدانیم.
اولین قابلیت، Knock Code نام دارد که راه حل جدید و جذابی را برای باز نمودن گوشی به جای استفاده از پسورد و یا پترن در اختیارتان قرار میدهد. طبق این قابلیت شما یک کد لمسی برای قفل گوشی تعیین میکنید و سپس کافیست برای باز نمودن گوشی، قسمتهای تعریف شده از صفحهنمایش را با ریتم تعیین شده، لمس نمایید.
دومین قابلیت جدید، Dual Window نام دارد که صفحهنمایش را از وسط به دو نیم تقسیم میکند و میتوانید دو برنامهی مجزا را به صورت همزمان اجرا نمایید. این قابلیت که از منوی مالتی تسکینگ قابل دسترسیست، در حقیقت همان امکان Multi Window گوشیهای سامسونگ است که قبلتر در Note 3 و Galaxy S5 دیده بودیم.
مورد بعدی، Smart Notice نام دارد که همانند یک دستیار برای شما عمل میکند و یک سری هشدارها و پیغامهای خاص (مانند تولدهایی که در دفترچه تلفن وارد کرده باشید و یا وضعیت آبوهوا) را به صورت شناور بر روی صفحهی گوشی نشان میدهد.
کیبورد LG هم دستخوش تغییرات فراوانی شده. امکان تشخیص جملات شما که جدیدا به یک رسم در کیبوردهای اندرویدی تبدیل شده، در این کیبورد هم وجود دارد. به علاوه شما میتوانید ارتفاع کیبورد را بنا به نیاز و سلیقهی خود تغییر دهید.
پخشکنندهی موسیقی، دیگر برنامهایست که تغییر کرده و رابط کاربری آن کمی شبیه به رابط کاربری موزیک پلیر استاندارد اندروید یعنی Google Play Music شده است. آهنگها را میتوان توسط نام خواننده، آلبوم موسیقی و یا سبک موسیقی، فیلتر نمود و همچنین نمایی برای نشان دادن آهنگها با Album Art نیز وجود دارد. خوشبختانه، قابلیت تنظیم اکولایزر به صورت دستی نیز تعبیه شده است.
G3، همانند اکثر گوشیهای اندرویدی ساخت کمپانی LG، به طور کامل (منوها، خواندن و نوشتن) از زبان فارسی پشتیبانی میکند.
حسگری با دقت 13 مگاپیکسل، با اندازهی یک بر روی 3.06 اینچ و دیافراگم f/2.4 به همراه لرزشگیر اپتیکال تصویر. اینها مشخصات مغز متفکریست که وظیفه ثبت و پردازش تصاویر را در LG G3 برعهده دارد. بر روی کاغذ، تفاوت چندانی بین دوربین G2 و G3 وجود ندارد. هر چند این موضوع یک ایراد محسوب نمیشود زیرا G2، هنوز هم یکی از بهترین دوربینهای موجود بر روی گوشیهای هوشمند را داراست. اما همانطور که هنگام نقد و بررسی Xperia Z2 مشاهده نمودیم، مشخصات سختافزاری دوربین یک گوشی، به هیچ وجه نمیتواند تعیینکنندهی کیفیت نهایی تصاویر باشد.
اما G3 یک سلاح جدید تحت عنوان "فوکوس خودکار به کمک لیزر" به دوربین خود اضافه کرده تا باز هم نشان دهد که یکی از خلاقترین تولیدکنندگان گوشیهای موبایل است. به کمک این قابلیت، از حسگری که سمت چپ لنز دوربین تعبیه شده، یک لیزر به سمت سوژهی مورد رفته و به گوشی این امکان را میدهد تا عمل فوکوس با محاسبهی فاصله بین گوشی و سوژهی مورد نظر، در کسری از ثانیه انجام شود. به علاوه، همانند روندی که در گوشیهای سطح بالای جدید ایجاد شده، G3 نیز از یک فلش دوتایی دو رنگ استفاده میکند.
بسیار خوب، تمام اینها در تئوری فوقالعاده هستند، ولی در واقعیت، نتیجهی نهایی تصاویر گرفته شده با دوربین G3 چگونهاند؟
باید بگوییم که بدون اغراق، LG G3 یکی از بهترین دوربینهای موجود بر روی گوشیهای هوشمند را داراست. تصاویر گرفته شده بسیار شفاف و با کیفیت بوده، جزئیات به خوبی نشان داده میشوند و نویز تصاویر نیز کم است. از لحاظ کیفیت تصاویر ثبت شده، این گوشی به راحتی میتواند با بهترینهای بازار نظیر Samsung Galaxy S5 و iPhone 5s رقابت کرده و کاملا برتر از پرچمدارانی همچون HTC One m8 و Sony Xperia Z2 است. به علاوه، G3 میتواند با کیفیت Full HD 1080p و یا 4K 2160p فیلمبرداری کند که کیفیت فیلمهای گرفته شده نیز به خوبی عکاسی آن است.
از لحاظ نرمافزاری هم، بخش مربوط به دوربین این گوشی بسیار کامل است و LG علاوه بر مودهای عکاسی مرسوم، چند قابلیت جذاب نیز به G3 اضافه نموده که مهمترین آن ها، قابلیت Magic Focus نام دارد. هنگامی که دوربین را بر روی این حالت قرار داده و به عکاسی macro میپردازید، میتوانید پس از ثبت عکس، فوکوس تصویر را بین سوژه مورد نظر و بخش پسزمینه، تغییر دهید.
LG G3 یک گوشی فوق العادست و LG بار دیگر ثابت کرد که تمام تصمیم خود را گرفته تا به بهترین تولیدکنندهی گوشیهای موبایل در جهان تبدیل شود. همه چیز در G3 به بهترین نحو صورت پذیرفته و LG، پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز در دل آن قرار داده تا G3 را به کابوسی برای کمپانیهای دیگر مبدل نماید. تیم طراحی و مهندسی LG Mobile، واقعا سنگ تمام گذاشتهاند و توانستهاند با به حداقل رساندن قاب دور صفحهنمایش، صفحهای 5.5 اینچی را در دل یک گوشی 5 اینچی جای دهند. بدنهی تماما پلاستیکی این گوشی نیز، کیفیت ساخت بسیار خوبی دارد و یک سر و گردن بهتر از بدنهی دیگر پرچمدار کرهای موجود در بازار است. صفحهنمایش، بلندگو، دوربین و رابط کاربری، مزایایی هستند که باعث شدهاند تا G3 در صدر زنجیرهی غذایی عاشقان تکنولوژی قرار گیرد!
اما آیا LG G3 بهترین گوشی ساخته شده تا به امروز است و خریداران پرچمداران دیگر را پشیمان خواهد کرد؟ پاسخ این سوال منفیست. اگر پیش از ورود این گوشی به بازار، گوشی جدید خود را خریده و هم اکنون صاحب یکی از مدلهای Sony Xperia Z2، Samsung Galaxy S5، HTC One M8 و یا iPhone 5s هستید، خرید G3 برای شما یک ارتقا نبوده و حتی ممکن است در بعضی موارد یک تنزل محسوب شود. ولی اگر هنوز گوشی جدید خود را خریداری ننموده و به دنبال بهترین گوشی هوشمند موجود در بازار هستید، LG G3 را جزو انتخابهای جدی خود قرار دهید. هر چند در نظر داشته باشید که تا معرفی Galaxy Note 4 و یا iPhone 6، زمان زیادی باقی نمانده است.